מתכון פשוט להפליא של צלי כתף מתפרק בצלחת ונמס בפה שישאיר אתכם עם טעם של עוד בכל ביס. הסוד במתכון הוא בהפרדת שני שלבי הבישול האחד מטרתו ריכוך הבשר והשני קבלת מלוא הטעמים בלי לפגוע במרקם.
המצרכים (ל5 מנות):
1.5 קג צלי כתף מספר 5 טרי של נתחים.
2 בצלים בינוניים
2 גזרים קלופים וחתוכים לחצאים
3 שיני שום
2 כפות שמן זית
1 רסק עגבניות קטן
1 כף דבש- אחרי הכל ראש השנה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית שטוחה מלח
1/3 כפית פלפל שחור
2 עלי דפנה
שלבי ההכנה:
- מכניסים לסיר עם מים רותחים את הנתח בשלמותו יחד עם בצל אחד חתוך לרצועות גסות, 2 גזרים קלופים חצויים, 2 שיני שום קלופות, 2 עלי דפנה ו1 כף אבקת מרק. מבשלים על אש נמוכה למשך 4 שעות לפחות. במהלך הזמן יש לוודא שלא מתאדים יותר מידי נוזלים ושהבשר עדיין מכוסה ברובו במים. לקראת סוף הבישול מומלץ לתקוע מזלג בבשר על מנת להרגיש אם הוא רך דיו.
- מוציאים את הבשר מהסיר ומעבירים לקערה למשך לילה או 12 שעות מכוסה בניילון נצמד. את הסיר עם הנוזל והירקות שומרים גם כן במקרר ללילה.
- מחממים במחבת גדולה או סוטז’ את שמן הזית ומטגנים רצועות מבצל אחד להזהבה. מוסיפים שן שום, רסק עגבניות, פפריקה, 2 כוסות מים מהסיר, את הירקות מהסיר וכף דבש ומבשלים במשך כ10 דקות. מתקנים טעמים עם מלח ופלפל לפי הצורך. מוסיפים את הבשר ומבשלים יחד 40 דקות נוספות. מידי פעם יש להשקות את החלק העליון של הנתח בנוזלים על מנת שלא יתייבש.
- בגמר הבישול לסנן מהנוזלים ולהגיש שלם או מפורק לבחירתכם.
מעדן😋