מה מכינים לארוחה חגיגית למנה ראשונה? משהו מרשים אבל בלי עבודה קשה? בבקשה- מנה פשוטה, מרשימה וחגיגית היישר מהמטבח האסייתי- באנים מאודים ממולאים בבשר מתפרק. לבשר מתפרק אפשר להשתמש בנתחים כגון הצלי והבריסקט (חזה), אבל מלך מלכי הבשר המתפרק הוא השפונדרה (אסאדו), שבבישול ארוך מתפרק לחוטים השזורים בשומן שממש קשה להתאפק שלא לטרוף.
מצרכים:
1 חב באנים לאידוי (אפשר גם להכין במיקרו)
לבשר המתפרק:
1 קג שפונדרה.
1 תבלין הבית של נתחים שתקבלו מתנה בכל רכישת נתח כזה( כדאי שתבקשו…)
3 כפות רוטב ברביקיו.
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
נעסה את השפונדרה בשמן זית ונפזר את התבלין מעל.
נעטוף היטב את הנתח ב2 שכבות נייר כסף ונכניס ל6 שעות לתנור על ל160 מעלות. בתום זמן הצליה, נבדוק אם הבשר רך דיו על ידי חיתוך הנתח עם כפית (כן…עד כדי כך). נפרק את הנתח לחוטים ונערבב ברוטב ברביקיו. נכין באנים ונכניס לכל באן כמות יפה של בקר מפורק, עם ירקות, איולי שום, מיונז או כל תבלון אחר שנראה לכם. חג שמח ושנה טובה.