מתכון הדגל של העדה הבוכרית.
אצל הבוכרים הכל מסודר בשכבות ומתבשל לאורך זמן, ללא ערבוב ובמינימום התערבות מצידנו.
רק רכיבים טובים וזמן…
רכיבים:
1 קג אסאדו קוביות גדולות של נתחים
0.2 קג שומן כבש קוביות
700 גרם אורז עגול או יסמין שטוף ומסונן
2 בצלים
8 גזרים
1 פלפל חריף שלם
3 ראשי שום קלופים שלמים
כף זרעי כמון שלמים
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
שמן- חצי כוס
מלח ופלפל גרוס.
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר עמוק ומכניסים את האסאדו לסגירה. בינתיים חותכים את הבצל לרצועות, מוסיפים לבשר ומטגנים להזהבה.
מכסים את הבשר במים רותחים כחצי כוס. מוסיפים חצי כף זרעי כמון, חצי כף פלפל שחור גרוס, חצי כף מלח, כפית פפריקה, את ראשי השום שלמים ואת הפלפל החריף שלם.
מכסים ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
מוציאים את השום והפלפל החריף.
מוסיפים את מקלות הגזרים בשכבה אחידה מעל הבשר ומבשלים מכוסה למשך 10 דקות נוספות.
מוסיפים את האורז בשכבה אחידה ומוסיפים מים עד לכיסוי האורז. מוסיפים חצי כף זרעי כמון, חצי כף מלח ומבשלים ל20 דקות נוספות. עוטפים את המכסה במגבת מניחים את השום והפלפל מעל האורז ומבשלים ל20 דקות נוספות או עד שהמים המיותרים מתאדים. לאחר מכן מכבים את האש ונותנים לעמוד עם מכסה סגור עוד 15 דקות. בשלב זה הריחות מתפזרים בבית וכבר ממש אי אפשר להמתין יותר. לוקחים מהאורז והגזר, מניחים מעליהם קוביית אסאדו שחתכנו ומגישים לשולחן.
בתיאבון