הידעתם שפרח הבמיה פורח ליום אחד בלבד?! מייד לאחר מכן מתחיל להתפתח התרמיל המוכר של הבמיה. תרמיל שעם טיפול נכון הופך למעדן.
רכיבים:
1-2 חזה אווז מנתחים
1 שקית של במיה קפואה מנתחים
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 כפית גרגרי חרדל (לא חובה)
2 כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 פלפל צ’ילי פרוסים דק דק
3 שיני שום כתושות
הוראות הכנה:
מפשירים את חזה האווז והבמיה לגמרי
את שקית הבמיה שופכים לאחר ההפשרה לתבנית גדולה מרופדת נייר אפיה. מכניסים לתנור על 100 מעלות ל15 דקות. המטרה היא להגיר מעט מנוזלי הבמיה.
לאחר מכן עוברים להכנה ראשונית של חזה אווז.
חורצים את שכבת השומן שעל חזה האווז באלכסונים שתי וערב.
מחממים מחבת, מניחים את חזה האוז כשהעור כלפי מטה וצורבים 5 דקות.
האווז ימיס את שכבת השומן שלו. מידי 2 דקות שפכו שומן זה לצלחת שתכינו מראש.. השומן הזה הוא אוצר, והוא ישמש אותנו בהמשך.
לאחר 5 דקות הופכים את האווז וצורבים מצד שני 2 דקות.
מוציאים לקרש חיתוך ומצננים 5 דקות. לאחר הצינון חותכים לחתיכות קטנות, בערך בגודל תרמיל במיה.
מטגנים את הבצל הקצוץ בשומן האווז שאספנו קודם עד להזהבה.
מוסיפים את השום והצ’ילי ומקפיצים למשך דקה.
מוסיפים את הבמיה, התבלינים ומעט מים (2 כפות) ומתחילים להקפיץ/לערבב.
מבשלים את הבמיה כ5 דקות תוך ערבוב והקפצה כל הזמן. חשוב שהבמיה תיצרב וכמה שפחות תתבשל בתוך נוזלים.
מוסיפים את נתחי חזה האווז ומקפיצים עוד 2-3 דקות.
מעבירים לצלחת גדולה ומגישים.
בתאבון!!!