טיפ חשוב – המתכון נראה ארוך, אבל בתכלס זה קלי קלות. והתוצאה – ילדים שבעים ומנות של מסעדת יוקרה.
שייטל- נתח בשר כמעט ללא שומן, עם טעם בשרי מודגש, מתאים לבישול קצר.
נכין 3 מתכונים:
סלט חסה עם נתחי שייטל צרובים במחבת- לילדים.
למבוגרים- טטאקי שייטל ברוטב סויה ובלסמי, וטרטר שייטל.
מתחילים.
לכל מתכון נצטרך חלק אחר בשייטל לכן ניקח נתח שלם כ1.8 ק”ג ואנחנו נעצב ממנו כל חלק לפי הצורך במתכון.
דבר ראשון נחתוך נתח לטטאקי. נצטרך מלבן שייטל, יחסית שווה בעוביו, ולכן נפרוס את “לב” השייטל ככה שישאר לנו מלבן יפה ואדום.
דברי שני נחפש נתחים יפים לטרטר. ומה זה יפים? נתחים בצבע אדום!!!
ודאי שמתם לב שהשייטל כמו כל נתח בשר הוא בחלקו חום ובחלקו אדום יותר. זה אותו בשר, רק שחלקו “התחמצן” ולכן הוא חום. אל דאגה- הוא מתאים לגמרי לאכילה.
אז חפשו חתיכות אדומות כמה שיותר, תורידו מהן את החלקים החומים, ותישארו ביד עם כמה נתחים קטנים, אדומים ויפים. אל תהיו מוטרדים מגודלם, בהמשך עוד נקצוץ אותם.
ועכשיו לסיום, נשארו לכם על קרש החיתוך המון חתיכות בגדלים שונים. זה מעולה. תחתכו אותם לנתחים קטנים (בעורך בגודל של חצי אצבע). זה ישמש לסלט חסה עם הנתחים הצרובים.
סיימנו עם עבודת הקיצוב, נעבור להכנת המנות.
סלט חסה ונתתי שייטל צרובים נאכיל את הילדים ונעיף אותם לישון😉.
רכיבים:
300-400 גרם נתחי שייטל חתוכים לגודל חצי אצבע בערך
שמן קנולה לצריבה והקפצה
מלח, פלפל שחור
ראש חסה
בצל סגול
חצי כוס חמוציות (אפשר גם תות עץ מיובש או גוג’י ברי)
שמן זית
מלח
חצי לימון סחוט
פלפל שחור
הכנה:
נחתוך את מרכיבי הסלט ונערבב (חסה, בצל סגול, חמוציות, שמן זית, מלח, פלפל, לימון)
נקפיץ את נתחי השייטל במחבת עם שמן, מעט מלח ופלפל שחור
נשים את נתחי השייטל בצלחת לייד הסלט ונגיש לילדים
בתאבון ילדים, לילה טוב!!
נעבור להכנת המנות למבוגרים🙂:
טרטר בקר
רכיבים:
100-150 גר’ נתח שייטל, אדום, קצוץ לקוביות קטנטנות.
חצי בצל סגול בינוני, קצוץ דק
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה.
גבעול אחד של בצל ירוק, רק החלק הירוק, קצוץ לטבעות דקות.
כף לימון כבוש, קצוץ דק דק
לרוטב:
כפית מיונז
כפית דבש
חצי כפית מלח
3 כפות שמן זית
מעט פלפל שחור גרוס
הכנה- מערבבים את כל המרכיבים, מוסיפים את הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. (מלוח מידי- עוד דבש. מתוש מידי- מלח. חסר טעם- עוד חרדל ועוד קצת דבש).
את הערבוב יש לעשות סמוך ממש להגשה. ולכן- אחרי שסיימתם לחתוך את כל המרכיבים שימו אותם בצלחת במקרר. את הרוטב ניתן להכין מראש ולשמור בצלוחית במקרר.
הגשה (של מסעדות)- מניחים 4 כפות בצלחת או מגש ארוך, שמים בכל כפית מנה של טרטר, מעל שמים פרוסת צ’ילי, עלה כוסברה יפה. וזהו- יש לכם מנה טעימה ומדהימה ביופיה.
טטאקי שייטל
רכיבים:
נתח שייטל בצורה מלבנית, בערך 300-400 גרם
שמן זית לצריבה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
חצי כוס סויה
חצי כוס בלסמי
כוס סוכר
4 שיני שום כתושות
הכנה:
נתחיל מהרוטב-
שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב.
טועמים מידי פעם
אם מלוח מידי מוסיפים סוכר
אם מתוק מידי מוסיפים סויה
הרוטב אמור להיות סמיך מאוד.
בגמר הבישול מסננים לתוך קערה
תוך כדי הכנת הרוטב נכין את הטטאקי. חשוב להכינו סמוך להגשה.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית.
מתבלים את נתח השייטל במלח ופלפל שחור גרוס מכל צדדיו. להיות נדיבים בתיבול.
נניח את הנתח במחבת ונצרוב אותו 3 דקות מכל צד על אש גבוהה.
אוהבים את הנתח שלכם צלוי יותר – תוסיפו דקה עד 2 מכל צד.
לאחר סיום ההכנה יש להוציא את הנתח לקרש חיתוך ולתת לו לנוח 3 דקות
לאחר מכן נפרוס אותו לנתחים דקים.
הגשה:
נמזוג לצלחת יפה 4 כפות רוטב סויה-בלסמי.
מעל הרוטב נניח את נתחי הטטאקי בצורה יפה.
לצד הרוטב אפשר לשים מספר פרוסות צ’ילי חתוך ועל הנתחים לפזר עלי כוסברה או פטרוזיליה.