המצרכים:
1 יח שוק טלה
שמן זית איכותי
עשבי תיבול- טימין, רוזמרין ומה שאתם אוהבים
פרוסות שיני שום 3-4 שיניים לפחות
1.5 כפיות מלח גס
0.5 כפית פלפל גרוס
למצע: בצלים קטנים, תפוא, פרוסות קישוא, חצאי כרוב ניצנים ועוד
אופן ההכנה:
חממו תנור היטב ל220 מעלות.
בינתיים עסו את השוק בתערובת שמן זית, טימין, רוזמרין, מלח ופלפל.
חרצו חריצים קטנים בבשר והחדירו את פרוסות שיני השום.
הניחו בתחתית התבנית את הירקות שהכנתם למצע.
על גבי המצע הניחו את השוק ושפכו מעל את יתרת שמן הזית.
הוסיפו חצי כוס מים ואטמו היטב ב2 שכבות נייר כסף.
הכניסו לתנור והשאירו על 170 מעלות למשך כ3 שעות.
עכשיו החלק הקשה באמת- להתאפק…
הצלחתם? מצוין, הורידו את נייר הכסף והשאירו 20 דקות נוספות בתנור על 220 מעלות עם טורבו. זה ייתן לנתח השחמה וקריספיות מבחוץ. הבשר בשלב זה כבר מתפרק ועסיסי ויירד מן העצם בקלות. הגישו שלם או פרקו לרצועות בצד הירקות שבמצע.
בתיאבון.