אמנם מקובל ששבועות הוא חג “חלבי” ועדיין, מתכון מרשים וחגיגי שיתאים גם לשולחן חג וגם לימים אלו שחלק מהילדים בבית בשל המצב.
המתכון המקורי של KFC מורכב מהמון תבלינים ואינו כשר, הכנו לכם גרסה מקוצרת וכשרה כמובן שנותנת תוצאה טעימה ומהירה….
רכיבים:
10 שוקי עוף (גם כנפיים יכול להתאים)
למשרה:
עשבי תיבול מגוונים (טימין, אורגנו ועוד). טריים או מיובשים. אם טריים – לקצוץ טוב
4 שיני שום כתושות
כפית ג’ינג’ר כתוש (לא חובה)
כפית פלפל צ’ילי גרוס
2 כפות חרדל
3 כפות רוטב ברביקיו
חצי כפית מלח
לציפוי:
אפשרות אחת ופשוטה זה להזמין מאיתנו תערובת מוכנה לציפוי טמפורה,
אפשרות שניה- 500 גרם קמח.
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חייב)
2 כפיות אורגנו יבש
6 ביצים
שמן קנולה לטיגון עמוק
הוראות הכנה:
מערבבים את חומרי המשרה היטב.
מכניסים את שוקי העוף ומעסים היטב.
משאירים לילה שלם במקרר, או לפחות 6 שעות.
טיגון:
מחממים שמן קנולה שיספיק לטיגון עמוק בסיר
בינתיים מערבבים את כל חומרי הציפוי למעט הביצים.
את הביצים נשים בקערה נפרדת ונטרוף.
לוקחים שוק, טובלים בתערובת הקמח/הטמפורה, בביצים, ושוב בתערובת. כך נקבל ציפוי פריך ועבה.
מכניסים לטיגון של 8-10 דקות.
אם נראה שהציפוי נשרף ניתן להנמיך מעט את האש.
מומלץ לאכול מיד אחרי טיגון כשהציפוי קראנצ’י והשוקיים עסיסיות, יחד עם רטבים – מיונז, מיונז שום, חרדל דבש או ברביקיו, את כולם תמצאו אצלנו בנתחים.
בתאבון.