שווארמת טלה מעלפת!
כשהולכים לשווארמיות ומבקשים שווארמת טלה מקבלים בדרך כלל תערובת טלה ובקר על מנת להוזיל את המנה. אחרי שתכינו בבית, תבינו את ההבדל בין מה שקיבלתם והדבר האמיתי…
הרכיבים ל 4-5 מנות:
1 קג כתף או צוואר טלה מפורקים מהעצם
2 בצלים גדולים
מלח, פלפל, תבלין שווארמה
שמן זית
אופן ההכנה:
- מעסים את הנתח בשמן זית בנדיבות ומתבלים במלח פלפל ותבלין שווארמה.
- חותכים בצל לרצועות גסות ומפזרים בתחתית תבנית. מניחים את הנתח על הבצלים עם השומן כלפי מעלה ומכניסים לתנור על 190 מעלות למשך 35 דקות. הנתח צריך להיות קריספי מבחוץ אבל עדיין אדמדם מבפנים.
- מקררים את הנתח ופורסים דק לרצועות לא שוות.
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית. שופכים פנימה את הבצל עם השומן שנותר בתבנית ומטגנים עד שהבצל שקוף. מוסיפים את רצועות השווארמה עד לקבלת גוון שחום. ניתןלהוסיף במהלך הטיגון תיבול שווארמה, מלח ופלפל לפי הטעם.
- שמים מהתערובת בפיתה טריה עם טחינה (עמבה למי שאוהב) ועלי כוסברה קצוצים. בתאבון😍