איך יוצרים קציצה שהיא גם עסיסית גם בריאה וגם טעימה כך שהילדים (וגם המבוגרים) יזללו? טוב ששאלתם😉. קציצות עוף עם כרישה אפויות בתנור שיוצאות פשוט וואו!
רכיבים:
600 גרם חזה עוף טרי שלם או טחון (ראו בהמשך המתכון)
3 כרישות גדולות ויפות
כוס כוסברה קצוצה
כוס פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
כוס פירורי לחם
כפית וחצי מלח
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
2 כפות שמן זית
חצי כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
מורידים מהכרישות את החלק הירוק כהה, משאירים את החלק הירקרק והלבן. שוטפים היטב וחותכים לחתיכות באורך 5 ס”מ.
מרתיחים 2 ליטר מים בסיר גדול,
מבשלים את הכרישה 15 דקות
ומוציאים למסננת לייבוש טוב.
אפשר להשתמש בחזה עוף טחון וטרי של נתחים כמובן, אנחנו במתכון הזה ממליצים לקחת חזה עוף שלם ולקצוץ אותו במעבד מזון לקבלת מרקם יותר בשרני וחתיכות יותר גדולות. מכניסים את חזה העוף למעבד מזון ומפעילים בפולסים.
מעבירים את חזה העוף לקערה גדולה.
מכניסים כעת את הכרישות למעבד מזון קוצצים אותם ומוסיפים לקערה עם חזה העוף הקצוץ.
מוסיפים לקערה את שאר הרכיבים (למעט שמן הקנולה) ומערבבים היטב. העיסה צריכה לצאת יציבה ודביקה. במידה והיא רטובה יותר מידי- מוסיפים עוד חצי כוס פירורי לחם. אבל לא להתפתות לייבש אותה יותר מידי.
מניחים נייר אפיה בתבנית.
בידיים רטובות מכינים קציצות בגודל כדור פינג-פונג. משטחים אותן מעט ושמים בתבנית.
כדאי לעבוד עם ידיים רטובות זה יבטיח עבודה נוחה וקציצות שלמות ויפות.
לאחר שכל הקציצות בתבנית שמים שמן קנולה בכוס, מברישים כל קציצה בשמן עם מברשת. השמן יזהיב את הקציצות וידמה את הטיגון בהרבה פחות שמן.
מחממים תנור ל-200 מעלות, מכניסים את הקציצות ל-20-25 דקות.
הקציצות צריכות להיות מעט שחומות. אם לאחר 20 דקות הן עוד לא שחומות- אפשר להעביר למצב גריל ל-5 דקות.
בתאבון