מנה מיתולוגית מחלק שכבר לא פוגשים באופן רגיל במטבח הישראלי עם טוויסט מעניין ותיבלון פיקנטי…
רכיבים:
1 קילו קורקבני עוף
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
שמן קנולה לטיגון (בערך רבע כוס)
4 שיני שום קצוצות
פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות (אפשר יותר או פחות, כמה שאתם אוהבים)
2 גבעולי כרפס קצוצים
1 כף אריסה
1 כף פפריקה
3 כפות רסק עגבניות
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
חצי כפית כורכום
כפית מלח
כפית סוכר
2 כוסות ציר בקר (אפשר גם מים )
2 כוסות כוסברה קצוצה
לפירה:
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
2 ליטר מים רותחים
1 כפית מלח
רבע כוס שמן קנולה
רבע כפית פלפל לבן
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר שתי ליטר מים וחצי כוס חומץ (ההרתחה במים וחומץ תסייע לנקות את הקורקבנים ולהסיר קליפה לא רצויה)
מכניסים את הקורקבנים לסיר ומבשלים במשך 10 דקות.
לאחר סינון מנקים את הקורקבנים עם מים זורמים, כך שלא ישארו עליהם חלקים מיותרים מהמעטפת הקשה.
לאחר מכן מרתיחים שוב סיר מלא במים ומכניסים את הקורקבנים לבישול של 20 דקות על מנת להוריד מהם את טעם החומץ וכן מליחות מיותרת.
מוצאים למסננת ומצננים.
להכנת הרוטב:
מטגנים את הבצל בשמן קנולה עד להזהבה קלה.
מוסיפים את השום, הפלפל החריף והכרפס הקצוץ.
מערבבים 2 דקות.
מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות ומבשלים 3 דקות תוך ערבוב.
מוסיפים את ציר הבקר (או המים) ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה.
מוסיפים את הקורקבנים ומערבבים היטב.
מבשלים 20 דקות על אש בינונית עם מכסה חצי סגור.
מערבבים מידי פעם כדי למנוע שריפה של התחתית.
לאחר 20 דקות מערבבים שוב ומכסים.
הרוטב אמור להיות סמיך ונוזלי.
כמו כן יש לטעום מידי פעם כדי לראות אם חסר תבלון.
לבשל עוד 40 דקות בסיר מכוסה על אש קטנה.
בסוף הבישול מוסיפים 2 כוסות כוסברה קצוצה ומערבבים היטב.
מכסים במכסה וזהו.
בינתיים יש להכין את הפירה.
מרתיחים את המים, שמים מלח ומכניסים את תפוחי האדמה.
מבשלים 30 דקות.
מוציאים למסננת ומועכים לפירה חלק.
יש להוסיף לפירה ממי הבישול של תפוחי האדמה על מנת שיצא רך.
מוסיפים מלח, פלפל לבן, שמן קנולה, ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול
הצעת הגשה:
שמים בצלחת פירה ומשטחים אותו כמו חומוס. שמים מעליו מתבשיל הקורקבנים ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה
בתאבון