קובה- תערובת בשר במעטפת סולת ששוחה במרק ירקות או במרק סלק הוא מהמנות היותר מזוהות עם המטבח הכורדי- עירקי.
רבים נרתעים מהכנת קובה משלוש סיבות עיקריות-
- נדרשת מיומנות בגלגול הקובה כך שהבצק יצא בעובי הרצוי
- קורה שהקובה מתפרק לפעמים בעת הה גשה.
- כי אפשר לקנות ב נתחים קובה עבודת יד כבר מוכן🤭.
אתן בהמשך שני טיפים מאוד מועילים לפתרון החששות האלו.
זה נראה מתכון ארוך, אבל בתכלס מאוד פשוט, והתוצאה- מעדן!
רכיבים:
בצק לקובה:
3 כוסות סולת
1.5 כוס מים
1 כפית מלח
2 כפיות שמן זית
למילוי:
1 בצל לבן קצוץ דק
1/2 ק”ג בשר טחון
1/2 כפית כמון טחון
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
ניתן להוסיף תבלינים לפי טעמכם- הל, קינמון ועוד
למרק:
1 בצל לבן קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
קופסה קטנה של רסק עגבניות
2 סלקים חתוכים גס
2 ליטר מים רותחים
1.5 כף סוכר
מיץ מחצי לימון
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
מכינים את תערובת הבשר- מערבבים את כל החומרים ומכניסים למקרר עד שהבצק יהיה מוכן.
מכינים את הבצק:
מערבבים בקערה את הסולת והמלח. מוסיפים מים ושמן זית ולשים לבצק רך ומעט דביק. הבצק צריך להיות רך יותר מפלסטלינה. אל תיבהלו אם הוא נראה דביק מידי, הוא יתקשה מעט בהמשך.
מניחים את הבצק למנוחה של 10-15 דקות.
בינתיים מכינים את המרק:
טיפ ראשון- יש נטיה להכין קובה בסיר עמוק של מרק. ככה הקובות יושבות אחת מעל השניה, ובעת ההגשה מתפרקות בקלות.
לכן כדאי להכין את המרק בסיר רחב מאוד (סוג של סוטאז’), ככה תוכלו להכניס את הקובה למרק בשכבה אחת ו”לדוג” אותם מהמרק בלי שיתפרקו.
ולהכנה-
מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הסלרי ומטגנים עוד 4 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים אותו כ-3 דקות תוך ערבוב מתמיד.
מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מבשלים כ-20 דקות עם מכסה.
בינתיים מגלגלים את הקובות:
טיפ שני- מניחים על משטח העבודה צלחת גדולה, מרטיבים אותה ממש מעט, מרטיבים את הידיים ולוקחים כמות בצק בגודל כדור פינג-פונג. משטחים את הבצק על הצלחת הרטובה עד לעובי הרצוי (אל תחששו לנסות את הכי דק שלכם, אם נקרע- תעשו את הבא עבה יותר). הבצק צריך להיות בערך בגודל של כף יד.
לוקחים כמות בשר בגודל כדור פינג-פונג. מגלגלים לכדור או לצורה פחוסה ומניחים במרכז הבצק. מרימים עם להב סכין את קצה הבצק ומניחים בעזרת היד על כדור הבשר. מגלגלים את הכדור והבצק עד שהבצק נסגר.
כעת מרימים את כדור הבצק והבשר ליד ומעגלים אותו בתוך היד. עם האצבעות מדביקים בעדינות את פתח הבצק, ואם יש יתרת בצק תולשים אותה בצביטה ומחזירים אותה לקערת הבצק.
משלימים ככה את כל כמות הבצק והבשר. (לתמונות מפורטות של תהליך הסגירה שלחו לי ווטס אפ)
מכניסים את הקובות לתוך המרק בעדינות.
מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחצי שעה.
בעת ההגשה מוציאים את הקובות בזהירות על מנת שלא יתפרקו
בתאבון
קובה מוכן ניתן למצוא אצלנו בשני סוגים- ממולא בבשר טחון או ממולא ברצועות אסאדו (סיסקה,למי שמכיר). מומלץ.