תבשיל חורפי של בשר צלעות בבירה לבנה המעניקה לבשר מרקם רך וטעם עסיסי.מתאימה במיוחד לסופש סגרירי ויוצאת נהדר גם בחימום על הפלטה…
המצרכים:
1 ק”ג צלעות חתוך לקוביות.
3 בצלים חתוכים לרבעים
10 שיני שום שלמות קלופות
3 כפות חרדל איכותי
2 כוסות בירה
2 סלסלות פטריות שמפניון טריות שלמות
20 תפוחי אדמה קטנטנים מבושלים במים עם מעט מלח עד לריכוך (כשעה ורבע)
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות עלי טימין ללא הגבעול
מלח, פלפל, שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
- בסיר כבד מטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה ומעבירים לצלחת.
- מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה (כ-10 דקות). מוסיפים את הבשר, חרדל, מלח ופלפל ומטגנים כ 3 דקות. מוסיפים את הבירה ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור למשך שעתיים.
- מטגנים את הפטריות במחבת עם מעט שמן ומוסיפים לסיר יחד עם תפוחי האדמה המבושלים, הפטרוזיליה, הטימין ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים למשך שעה נוספת.
ניתן להוסיף עוד בירה במידת הצורך.
לאכול עם לחם טרי או עם חלה של שבת, בתיאבון.