כשהאביב מפנה מקומו לקיץ הישראלי הלוהט זו בדיוק התקופה בה ניתן למצוא בשווקים ובגינות עלי גפן טריים ובשלים בגודל ובמרקם המדוייק שפשוט כיף למלא ולהנות.
ואם כבר קיץ ישראלי, אז נלך על מנה ישראלית מנצחת היישר מהמטבח הדרוזי- קבב בעלי גפן. חלום!!
לבשר הקבב- יש אינסוף מתכונים וטיפים להכנת קבב, החל באחוז השומן, כמה ירק לשים, ואיך לתבל.
עזבו הכל!!
תזמינו תערובת קבב מוכנה, איכותית של “נתחים”. חוסך זמן, וטעיםםםםם…
מרכיבים:
500 גרם תערובת קבב מוכנה.
20-26 עלי גפן (סה”כ 10-13 קבבים)
את עלי הגפן שוטפים טוב טוב ומייבשים מעט. לפני הכנת הקבב מכניסים את העלים למים רותחים למשך 2 דקות. מוציאים ושמים במסננת.
מניחים 2 עלים אחד לייד השני, הצד המחוספס כלפי מעלה. אם יש עלים גדולים מאוד- אפשר להכין בעלה בודד.
מכדררים כדור בגודל פינג-פונג בערך ועושים צורת קבב. מניחים בתחתית העלים.
מגלגלים מעט את תחתית העלים על הקבב, סוגרים את הצדדים וממשיכים גלגול לסגירת הקבב.
אפשר להכין את התערובת מראש ולשים במקרר. להוציא רבע שעה לפני שמניחים על המנגל.
לאחר חימום המנגל מברישים את הרשת עם בצל ושמן.
מניחים את הקבבים עם הצד של פתח העלה על המנגל. 2 דקות מכל צד (סה”כ 4 צדדים).
להגיש עם סלט ישראלי קצוץ וטחינה.
תתענגו!!