צלי שיכור- צלי כתף ביין על מצע שורשים.
אין כמעט תיבול שלא יהלום נתח טרי של צלי כתף אז הנה מתכון שתמיד מצליח.
המצרכים ל5-6 מנות:
1.2 קג צלי כתף בגוש שלם
4 גזרים קלופים וחצויים
3 בצלים חתוכים לרבעים
8 שיני שום
3/4 כוס יין אדום
3/4 כוס יין
מלח ופלפל לפי הטעם (בנדיבות)
3 כפות שמן זית לטיגון
1/4 כוס שמן זית למרינדה
1/3 כפית כמון טחון
אופן ההכנה:
- לפזר מלח גס ופלפל שחור גרוס על הגוש ולטגן במחבת פסים חמה ומשומנת כ2 דקות מכל צד לסגירת הבשר.
- מסדרים בסיר את חצאי הגזרים, את הבצלים ואת שיני השום ומעליהם מניחים את הצלי. מוסיפים את היין, את השמן ואת המים במידת הצורך עד לכיסוי חלקי של הנתח. מוסיפים מלח (ככפית וחצי), פלפל שחור (כרבע כפית) וכמון ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כשעתיים או עד לריכוך הבשר.
- מתקנים תיבול לפי הטעם. בתיאבון
טיפ של אלופים- בגמר הבישול הוציאו את הנתח לקרש חיתוך פרסו לפרוסות אחידות ואז הניחו את הנתח הפרוס מעל הירקות להגשה.