כולנו רגילים כבר שנים לפסטרמה תעשייתית. תכינו פעם אחת את הפסטרמה הביתית של אלקנה מלכה המוכשר ותבינו את ההבדל.
שימו לב – המתכון מצריך השרייה של 24 שעות לפחות, נא להיערך מראש.
מצרכים:
נתח חזה הודו במשקל 800 גרם עד 1 קילו
למשרה:
2 כוסות מים רותחים
3 כפות דבש
2 כפות מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
3 עלי דפנה
חצי כפית פלפל שחור
2 שיני שום קצוצות גס
לאפייה:
1 כף דבש
1 כפית חומץ שרי (אפשר גם חומץ בן יין או חומץ תפוחים)
1 כף זרעי חרדל
1 כפית מלח
מערבבים את כל חומרי המשרה עד להמסת המלח והדבש,
מניחים את נתח ההודו בקופסה, שופכים עליו את נתחי המשרה ומוודאים שהנתח מכוסה עד למעלה.
סוגרים את הקופסה ומכניסים למקרר ל24 שעות לפחות.
מוציאים ושמים את הנתח במסננת להגרת נוזלים למספר דקות.
פורשים חתיכה של נייר כסף ובתוכה שמים את הנתח.
מורחים על הנתח דבש, מטפטפים חומץ שרי, מפזרים זרעי חרדל ומלח.
עוטפים טוב טוב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל160-170 מעלות למשך 50 דקות.
מוציאים ופותחים בזהירות. במידה ויש הרבה נוזלים שופכים אותם, מכסים שוב ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות. במידה והנתח רך מידי מחזירים לתנור לעוד 10 דקות.
זהו, מוכן. לפרוס ולזלול חם או קר.
הצעת הגשה:
מחממים בגט, מורחים עליו מיונז, שמים עלה של חסה, פרוסת עגבניה, פרוסות פסטרמה ובתיאבון…