פילה העוף הוא נתח העוף שמחבר את החזה לעצם החזה, וכמו תמיד בבשר דגים ועופות – מה שיותר קרוב לעצם יותר טעים.
הפעם מתכון חמוד, קל, וטעים אש.
במקום צ’ילי מתוק שקונים בחנויות נכין גירסה ביתית שלו שתיתן לפילה טעם עסיסי ומתקתק.
מרכיבים:
קילו פילה עוף
למשרה:
1 פלפל צ’ילי אדום, אפשר פחות למי שלא אוהב חריף, וכמובן שגם יותר.
2 שיני שום
2 כפות חומץ תפוחים (או רגיל)
4 כפות מים
מיץ מחצי לימון
5 כפות סוכר חום
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
3 כפות שמן זית
את השום והצ’ילי קוצצים דק דק או מרסקים בבלנדר.
שמים בסיר קטן ומוסיפים את שאר מרכיבי המשרה.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ10 דקות.
בסיום הבישול נותנים לרוטב 20 דקות להתקרר מעט.
מעבירים את המשרה לקערה, מוסיפים את שמן הזית ואת הפילה. מערבבים ונותנים לזה לנוח 3 שעות עד לילה שלם במקרר.
בישול-
מחממים מחבת גדולה, שמים בתוכה כמה נתחי פילה. הם כבר משומנים ולכן לא צריך להוסיף שמן.
2 דקות מכל צד.
וזהו, מוכן…
טעים חם או קר, בסנדוויץ’ וגם ככה, בלי כלום.
בתאבון