פאייה היא מנת הדגל של חבל ולנסיה בספרד והיא מגיעה באינספור גרסאות ואינספור מתכונים. המשותף לכולם היא הפאייה בספרדית- מחבת. היות וחטאתי לבערך כל כלל מוסכם בהכנת פאייה אז גם לכלל הבסיסי הזה לא התייחסתי והכנתי את התבשיל בסוטז’ 😁. את הפאייה שהוא תבשיל אורז מבושל בעגבניות ובשר כלשהוא נוהגים להכין עם פירות ים, ארנבים או חזיר אנחנו נלך על האפשרות הכשרה והעסיסית- פרגיות עוף. הכלל הבסיסי שכן שמרתי עליו הוא שאת האורז המתבשל לא מערבבים, כך נוצרת שכבה חרוכה קריספית בתחתית המחבת שעליה אפשר לריב אחכ 🙂
לקראת המתכון הכנתי ציר ירקות ובשר. תמיד טוב שיש במקפיא וזו היתה הזדמנות טובה לחדש את המלאי אצלי. פשוט מאד- 2.5 ליטר מים, 4 גזרים, 3 בצלים, סלרי, 4 שיני שום, כף מלח, פלפל אנגלי ועלי דפנה מתבשלים כשעה וחצי עם מספר קוביות אסאדו. את הנוזלים מלאי הטעם מסננים ומקפיאים במנות קטנות לשימוש עתידי.
רכיבים לפאייה:
700 גר קוביות פרגית
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
4 שיני שום פרוסים לפרוסות
1.5 כוסות אורז (עדיף עגול אבל מה שיש בבית,סבבה)
כפית גדושה פפריקה אדומה
כפית גדושה פפריקה מעושנת
כורכום (אפשרי, לא חובה)
1 קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות
1/2 כוס אפונה קפואה
3 כוסות ציר ירקות ובשר
מלח ופלפל לפי הטעם
5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
בתוך סוטז’ או מחבת עמוקה נחמם את שמן הזית, נטגן את קוביות הפרגית כ3 דקות להזהבה ונוציא לצלחת.
בשמן הנותר במחבת נטגן את קוביות הפלפל והבצל כ3 דקות ונוסיף פרוסות שום לטיגון דקה נוספת.
למחבת נוסיף את הפפריקות ואת האורז ונטגן כחצי דקה תו”כ עירבוב. נוסיף את רסק העגבניות, האפונה ונתחי הפרגית. נשקה את הכל ב3 כוסות של ציר ונוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. נשאיר ללא מכסה על אש קטנה כ25 דקות ללא ערבוב. נטעם את האורז, אם הוא עדיין קשה ניתן לו להתבשל 8-10 דקות נוספות. בעזרת מצקת נוסיף מהציר לכל אזור בו חסר נוזלים. מזכיר השכבה התחתונה צריכה להיות חרוכה. בתיאבון