ספוילר- אפשר לקנות מוכן עראיס של נתחים וזה אפילו יהיה מעוצב בצורת חצי פיתה😁…
מרכיבים:
1 קילו בשר טחון
120- 200 גרם שומן כבש טחון.
1 בצל גדול קצוץ דק דק
2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה)
כפית מלח
½ כפית פפריקה
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית כמון
2 כפות שמן זית
6 פיתות (אפשר מהמקפיא)
לשימון הפיתה:
½ כוס שמן זית עם מעט זעתר ושומשום
הוראות הכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד.
שמים במקרר לחצי שעה להתייצבות התערובת.
חותכים את הפיתות לחצאים או רבעים, אני אישית מכין בחצאים ובמידת הצורך חותך לרבעים על המנגל.
מכינים מתערובת הבשר כדורים ומניחים על תבנית או צלחת. לרבע פיתה – כדור בגודל כדור פינג פונג. לחצי פיתה- מעט יותר גדול.
מכניסים את הבשר לפיתה ומועכים את הפיתה כך שהבשר בתוכה יהיה בעובי אצבע. מורחים על גבי הפיתה מכל הכיוונים מתערובת השמן והזעתר.
מניחים על המנגל- 3-4 דקות מכל צד, על אש נמוכה. לאחר שני צידי הפיתה צולים 3 דקות נוספות מצד הפתח של הפיתה וזהו.
להגשה – שימו בצלחת גדולה סלט עגבניות קצוץ עם שום וכוסברה, צלוחית עם טחינה ואת מנות העראיס.
מעדן חלומי.
בתיאבון.