סלט עם רצועות בקר, עסיסי, ומרענן.
בדיוק מה שאתם צריכים לקיץ.
שייטל, הוא הנתח שלא ידעתם שאתם חייבים להכיר. נתח אחורי בעל טעם עמוק המתאים לבישול, לצליה, לטיגון ולתנור. כמה מגוון ככה טעים 😋.
מרכיבים:
300 גרם נתח שייטל
ראש חסה
חצי בצל סגול
15 עגבניות שרי
מיץ לימון
שמן זית
מלח
פלפל שחור
הכנה:
• חותכים את נתח השייטל לפרוסות בעובי חצי סנטימטר, חיתוך נגד הסיבים. (מי שמתקשה לחתוך לבד- בקשו מאיתנו😉)
• שמים מחבת כבדה על האש, עם מעט שמן זית, ומחממים אותה היטב (עד שיוצא מהשמן מעט עשן).
• חותכים את החסה לרצועות, את עגבניות השרי לחצי ופורסים בצל סגול לרצועות דקות.
• מתבלים בשמן זית מלח לימון ופלפל שחור.
• מערבבים את הסלט ומניחים בצד.
• שמים את נתחי השייטל במחבת למשך דקה עד 2 דקות מכל צד ובוזקים מעל הנתחים קצת מלח גס ופלפל שחור.
• מוציאים לצלחת, ומצננים מעט.
• פורסים את הנתח לרצועות דקות ומפזרים מעל הסלט.
ניתן לגוון עם תערובת זרעים וגרעינים או עם תיבול אסיאתי מעניין
תהנו מהקיץ ובתיאבון!!