בדיוק מה שאתם צריכים לקיץ.
שייטל, הוא הנתח שלא ידעתם שאתם חייבים להכיר. נתח אחורי בעל טעם עמוק המתאים לבישול, לצליה, לטיגון ולתנור. כמה מגוון ככה טעים 😋.
מרכיבים:
300 גרם נתח שייטל
ראש חסה
חצי בצל סגול
15 עגבניות שרי
מיץ לימון
שמן זית
מלח
פלפל שחור
הכנה:
• חותכים את נתח השייטל לפרוסות בעובי חצי סנטימטר, חיתוך נגד הסיבים. (מי שמתקשה לחתוך לבד- בקשו מאיתנו😉)
• שמים מחבת כבדה על האש, עם מעט שמן זית, ומחממים אותה היטב (עד שיוצא מהשמן מעט עשן).
• חותכים את החסה לרצועות, את עגבניות השרי לחצי ופורסים בצל סגול לרצועות דקות.
• מתבלים בשמן זית מלח לימון ופלפל שחור.
• מערבבים את הסלט ומניחים בצד.
• שמים את נתחי השייטל במחבת למשך דקה עד 2 דקות מכל צד ובוזקים מעל הנתחים קצת מלח גס ופלפל שחור.
• מוציאים לצלחת, ומצננים מעט.
• פורסים את הנתח לרצועות דקות ומפזרים מעל הסלט.
ניתן לגוון עם תערובת זרעים וגרעינים או עם תיבול אסיאתי מעניין
תהנו מהקיץ ובתיאבון!!