1/2 ק”ג נתח קצבים, מנוקה מהסחוס, חתוך לרצועות בעובי חצי ס”מ
3כפות רוטב סויה
2כפות מירין (ואם אין מירין בבית – שמים בכוס 3 כפות מים וכפית סוכר חום ובוחשים טוב טוב)
1כפית שורש ג’ינג’ר מגורד
3 כפות קורנפלור
רוטב
3כפות רוטב סויה
2כפות סוכר חום כהה
2 כפות שמן זית
חצי כפית שמן שומשום(לא חייב )
1כף שורש ג’ינג’ר מגורד (לא חייב למי שלא אוהב ג’ינג’ר. אפשר לשים עוד קצת שום במקום זה)
2שיני שום כתושות
2 כפיות מיץ לימון. אפשר גם יותר
1/4כוס מים
מעט פלפל שחור גרוס
מעט צ’ילי יבש גרוס
להקפצה
5כפות שמן קנולה
1 בצל יבש בינוניים, לתוך לרצועות דקות
1פלפל צ’ילי אדום קטן חתוך לטבעות דקות
1 גזר בינוני חתוך לגפרורים
חצי פלפל אדום בינוני, לתוך לרצועות
1 זוקיני ירוק בינוני, לתוך לגפרורים
1 קישוא צהוב (לא חייב), לתוך לגפרורים
בצל ירוק חתוך גס. כמה שרוצים
2 שיני שום פרוסות
כוס כרוב לבן חתוך דק
4 פטריות פרוסות
לגרסה עם אורז
1 כוס אורז
מלח, פלפל לבן
1.6 כוס מים רותחים
לבשל את האורז כ20 דקות על אש נמוכה ולהשאיר 10 דקות לאחר כיבוי האש במכסה סגור.
לגרסה עם אטריות
משרים אטריות נודלס 4 דקות במים רותחים.
להגשה
האטריות או האורז שהוכנו מראש
2גבעולי בצל ירוק קצוץ. רק החלק הירוק
מעט עלי כוסברה
אופן הכנה
בכלי שטוח ורחב מערבבים את רצועות נתח הקצבים עם ג’ינג’ר, סויה ומירין ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות, להתקררות.
בינתיים בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
חותכים את כל הירקות לרצועות. חשוב להכין הכל מראש!!!
מוסיפים לכלי עם הבשר את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שכל הבשר מצופה בצורה אחידה בקורנפלור.
בווק או מחבת גדולה מחממים 2 כפות של שמן קנולה . כשהשמן חם מאוד מוסיפים אליו את הבשר ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר יקבל גוון בשרי וכהה מכל צדדיו.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את הבשר לקערה.
מוסיפים לווק 3 כפות שמן, כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, הצ’ילי והג’ינג’ר ומטגנים תוך כדי ערבוב על להבה גבוהה כ-3 דקות.
מוסיפים לווק את הגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד כ-2 דקות.
מוסיפים את הקישואים, הכרוב והגמבות ומטגנים תוך ערבוב עוד כ-2 דקות.
מחזירים את הבשר לווק וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את הרוטב ומבשלים כ-3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים עוד דקה.
אם רוצים מוקפץ או אטריות – זה הזמן להוסיף את האטריות המבושלות אחרי שסיננו אותם מהמים הרותחים
מגישים ומקשטים בבצל ירוק.