הימים ימי קיץ, הילדים בבית, עושים מידי כמה זמן את המסלול הקבוע מהמסך למקרר, פותחים את הדלת, ואז צועקים – אמא/אבא, מה יש לאכוללללל?!?!
קבלו מתכון קליל, עם טוויסט נחמד שידליק את הילדים וישתיק להם את הרעב לפחות לכמה שעות.
מצרכים:
• 1 קילו פרגיות, חתוכות לנתחים.
למשרה:
• 3 כפות מיונז
• 1 כפית חרדל
• 1 כפית פפריקה אדומה (אפשר חריפה, לילדים שמסתדרים עם חריף)
• 1 כף סילאן
• 1 כפית שום כתוש, או שום גבישי יבש
• חצי כפית מלח
לציפוי
• 1 חבילת ביסלי גריל גדולה
• 1 כוס פירורי לחם
לטיגון
• שמן קנולה לטיגון עמוק
הוראות הכנה
• מערבבים את כל חומרי המשרה
• מכניסים פנימה את הפרגיות ומערבבים עד לציפוי טוב
• את הביסלי מכניסים למעבד מזון וטוחנים למרקם גרגירי(לא מאוד מאוד דק, כדי שיהיה פריך)
• אין לכם מעבד מזון – שימו את הביסלי בשקית אטומה, הניחו על השיש והכו בעדינות עם מערוך
• ערבבו את הביסלי עם פירורי הלחם
• טבלו כל נתח פרגית בפירורים
• טגנו עד הזהבה, בערך 4 דקות, על אש גבוהה.
מוכן!!
המנה הזאת הולכת מעולה עם אורז ותירס על המנגל.
בתאבון