אנו שמחים להציע לכם מתכון מהמטבח המזרח-תיכוני שמאפשרת, עם מעט הכנות, ארוחה משפחתית חגיגית ומשביעה.
מקלובה!!
מקלפים, מטגנים מעט, שמים הכל בסיר והולכים לנוח עד שהארוחה מוכנה
נעבור למתכון, אבל לפני כן הערה חשובה- יש הרבה דרכים להכין מקלובה- אפשר להחליף סוג בשר, להוסיף ירקות ועוד. תרגישו חופשי להתפרע.
מצרכים:
3 שוקי עוף
2 כרעי עוף
1 יח שורט ריבס טלה- נתח קטן, שומני ומלאאא בטעם. את הנתח פירקנו לצלעות ופיזרנו בין נתחי הבשר.
2-3 תפוחי אדמה פרוסים לאורך
1- 2 בצל פרוס
1 גזר פרוס לפרוסות עבות
1 בטטה חתוכה לקוביות גדולות
5 שיני שום פרוסות עבה
3 כוסות אורז
מים חמים
1 כף פפריקה מתוקה.
כפית צ’ילי גרוס (לא חובה למי שלא אוהב חריף)
כפית כורכום
כפית כמון
מלח
פלפל שחור
חצי כוס מים חמים
שמן לטיגון
הוראות הכנה:
שמים בסיר מעט שמן קנולה ואת 3 כוסות האורז ומערבבים.
מוסיפים הרבה מים רותחים (בערך 7-8 כוסות מים) ומרתיחים יחד כ 10 דקות.
בסיום הבישול מעבירים למסננת ושוטפים מעט במים מהברז כדי לעצור בישול.
במקביל מטגנים במחבת את נתחי העוף והבשר משני הצדדים עד להשחמה.
בערך 2-3 דקות מכל צד של הנתח
עוברים לשלב בניית המנה:
פטנט- שמים בסיר רחב ועמוק נייר אפיה. זה יבטיח שה”בניין” היפה שתיכף נבנה יצא מהסיר בקלות ולא יתפרק לנו.
שמים בסיר מעט שמן קנולה,
בתחתית מניחים שכבת תפוחי אדמה. בין ה”חורים” בשכבה כדאי להניח חתיכות קטנות של תפוח אדמה, זה יוצא יפה יותר בסוף,
מעליה שכבת פרוסות בצל, גזרים ובטטה.
מעל שכבה זו מפזרים תבלינים- פפריקה, צ’ילי גרוס, כורכום, כמון, מלח, פלפל שחור.
מבשלים על אש בינונית 5 דקות.
מניחים מעל שכבות אלו מחצית מכמות האורז ומהדקים טוב טוב.
מעל האורז מניחים את העוף והבשר לאחר שפירקנו אותו לצלעות יחד עם השום הפרוס
ומתבלים באופן דומה לשכבת הירקות.
מניחים מעל שכבת אורז ומהדקים טוב טוב.
מבשלים עם מכסה סגור על אש בינונית כ-45 דקות.
מוסיפים מעט מים חמים (בין חצי כוס לכוס. אם יש ריח שרוף- יותר מים),
מנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות.
מסירים את המכסה ומבשלים עוד 30 דקות.
מגיעים לשלב ה”קשה”,
שמים על השיש במטבח 2 מגבות רטובות במים קרים (אפשר מהברז).
שמים על המגבות את הסיר
ועוטפים את תחתית הסיר בעוד מגבת רטובה.
משאירים ככה כ-3 דקות.
המטרה היא שהתבשיל בתוך הסיר יתקרר ויתכווץ וכך יפרד בקלות מהדפנות.
מניחים על הסיר תבנית או מגש גדול.
מחזיקים משני הצדדים והופכים את הסיר על התבנית.
מניחים על הסיר את אחת המגבות הרטובות ומקישים על הסיר בעדינות עם מערוך כבד. ושוב- כל המטרה היא להפריד את התבשיל מדפנות הסיר.
מרימים את הסיר לאט ובזהירות, מסירים מהתבשיל את נייר האפיה- ויש לכם ארוחה משפחתית מפוארת.
בתאבון!!!