ימי הקיץ הם לא משהו שמתקשר במבט ראשון למקלובה- מתכון כבד ועתיר פחמימות. בכל זאת הכנו עבורכם גרסה קיצית וכיפית עם פרגית עוף שתחליף את הבקר הכבד ופרחי ברוקולי שמוסיפים צבע טעם ואוריריות. תהנו…
רכיבים:
1 קילו פרגיות טריות ונקיות של נתחים חתוכות לקוביות.
1 גזר
1 קישוא
1 חציל קטן
1 ראש ברוקולי טרי
1 בצל בינוני
1 כוס שמן קנולה
3 כוסות אורז עדיף יסמין
רבע כפית קינמון
2 כפיות בהרט (אפשר להחליף גם בתבלין שווארמה או כל תבלין ארומטי אחר שמתאים לכם)
2 כפיות מלח
2.5 ליטר מים רותחים
הכנת הירקות
קולפים את החציל וחותכים לקוביות בגודל גס. ממליחים ונותנים לחציל להגיר נוזלים במשך חצי שעה. לאחר חצי שעה שוטפים ושמים במסננת.
חותכים את הקישוא לקוביות בגודל גס.
מפרקים את הברוקולי לפרחים.
חותכים את הבצל לרבעים.
מכניסים לקערה עמוקה את הירקות, שופכים פנימה כוס שמן קנולה ומעט מלח. מערבבים היטב.
מניחים נייר אפיה בשתי תבניות תנור גדולות, מפזרים בתבניות את הירקות. תבנית אחת- לחציל, תבנית שניה לשאר הירקות (למעט הגזר)
מכניסים לתנור על 230 מעלות, כל פעם תבנית אחת. 10 דקות על טורבו, ועוד 10 דקות על מצב גריל על מנת להשחים את הירקות היטב. מידי פעם יש לבדוק את הירקות שלא יישרפו. הירקות צריכים להיות צרובים היטב, אך לא שרופים.
מוציאים מהתנור ומצננים.
קולפים את הגזר וחותכים לקוביות קטנות.
את הפרגיות צורבים במחבת עם מעט שמן, 2-3 דקות מכל צד, מפזרים מעל ממש מעט מלח.
מרתיחים את המים בסיר עמוק, מכניסים פנימה את האורז, חולטים 4 דקות בדיוק, מערבבים מידי פעם.
שופכים את האורז למסננת מעל סיר או קערה, על מנת לשמור את מי הבישול של האורז.
לאחר שהאורז מסונן מנוזלים שמים אותו בסיר בחזרה ומתבלים במלח, קינמון ובהרט. (מי שאוהב תבלינים אחרים או נוספים מוזמן להוסיף). מכניסים גם את קוביות הגזר.
מערבבים היטב.
הרכבת המקלובה.
משמנים סיר עמוק בשמן זית. מניחים בסיר שליש מכמות האורז, מעל מניחים בצורה מסודרת מחצית מכמות הירקות והפרגיות.
מניחים שוב שליש מכמות האורז ואת יתרת הירקות והפרגיות.
מניחים מעל את יתרת האורז.
שופכים לתוך הסיר 4 כוסות ממי הבישול.
מכסים בנייר כסף וסוגרים היטב.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים במשך שעה.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כמה דקות.
פותחים את נייר הכסף, דוחסים את התבשיל בתוך הסיר בעזרת צלחת שטוחה.
מניחים מעל הסיר מגש רחב יותר מהסיר, הופכים בזהירות ובתכליתיות ומקישים על הסיר בכף עץ.
רוצים לוודא שהמקלובה משתחררת מהסיר- אחרי שהפכתם אותו הניחו עליו מגבת לחה ספוגה במי ברז, זה יקרר את הסיר ויגרום לתבשיל להתנתק מדפנות הסיר בקלות.
מרימים את הסיר בזהירות.
בתאבון.