לזניה מדהימה לארוחת שישי או סתם לערב מפנק.
המצרכים:
700 גר’ בשר טחון טרי ואיכותי
עלי לזניה.
בצל גדול חתוך לקוביות
1 קופסא רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות מרוסקות (אפשר משימורים)
3 שיני שום קצוצות
1.5 כפיות סוכר חום
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מטגנים את קוביות הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הבשר הטחון. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד שהבשר משחים ומקבל גוון.
- במקביל מטגנים את השום הקצוץ במעט שמן זית כדקה. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, כוס וחצי מים, סוכר חום, אבקת מרק, פפריקה ומעט מלח ופלפל. טועמים לתיקון טעמים. ומבשלים על אש נמוכה כ6 דקות.
- לפני תחילת סידור הלזניה מומלץ לחלק בקעריות את כמות התערובת ל4 מנות שוות על מנת להימנע ממצב שחסר לשכבות העליונות. בתבנית בגודל 25×35 מסדרים שכבת עלי לזניה ומעליה רבע מכמות התערובת. כך מסדרים 4 שכבות כאשר מעל השכבה העליונה של הבשר שופכים את כל הנוזל שנשאר בסיר על מנת שיכסה את העלים וייספג בהם.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 35-40 דקות. בתיאבון😘
ניתן לשדרג את הלזניה בפרוסות חציל קלויות בתנור ולהכניס אותם בשכבה הלפני אחרונה של הלזניה, אבל אז זה כבר באמת טעים מידי…