כל כך טעים וכל כך פשוט.
לכל עדה יש את הממולאים שלה ולכל עדה יש את הסוד לממולאים מנצחים. נחלוק איתכם היום כמה מהסודות לכרוב ממולא רומני מושלם עם כרוב שמתפצץ ומשאיר טעם חמוץ מתוק נהדררר.
רכיבים:
1 ראש כרוב גדול
למילוי:
1 קג בקר טחון
1 כוס אורז
1 בצל בינוני מגורר עם הנוזלים
1 ביצה
3 שיני שום
1 כף פפריקה
1 כפית מלח
פלפל שחור
לרוטב:
1 בצל
שאריות מהכרוב קצוצות
2 כפות שמן זית
1 רסק עגניות קטן
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר
1 קופסא קטנה (400גר) עגבניות מרוסקות
חצי קופסאת שימורים כרוב כבוש.
ההכנה:
ראשית צריך לרכך את הכרוב על מנת שהעלים לא ישברו בגלגול. יש כמה שיטות אפשריות- להקפיא ולהפשיר אותו, להרתיח בסיר עם מים ולצנן או להכניס למיקרו ל20דקות ולקרר. עכשיו נפריד את העלים, המשימה קלה יותר אם נחתוך את הליבה קודם. עלים גדולים נשים לגלגול (כ15 עלים) ואת הקטנים נקצוץ לרוטב. דבר אחרון בהקשר העלים- את העורק העבה בכל עלה נסיר עם סכין על מנת שיהיה בעובי של שאר העלה ולא יישבר. עכשיו מכינים את המילוי: מערבבים את כל הרכיבים ומומלץ להכין קציצה קטנה לטעום ולתקן הטעמים (אפילו שהאורז עוד לא מוכן). נכין את הרוטב: נטגן בצל קצוץ בשמן זית להזהבה. נוסיף מחצית מהכרוב הקצוץ שנותר לנו ונטגן להתרככות. נוסיף רסק, פפריקה, סוכר, את העגבניות המרוסקות ו3 כוסות מים. נביא לרתיחה, נטעם ונתקן תיבול במלח ופלפל. בינתיים נגלגל את העלים. נשים בכל עלה כמות יפה של תערובת (בערך גודל של קבב) לא לשכוח שהאורז עוד יתנפח. נקפל הצדדים למרכז ונגלגל. את העלים נסדר ברוטב כשקצה העלה מונח כלפי מטה כך שלא ייפתח. על גבי שכבה של עלים מגולגלים נפזר את יתרת הכרוב הקצוץ ואת הכרוב הכבוש ונניח עוד שכבת עלים מגולגלים. נוסיף מים לכיסוי, נכסה את הסיר, נרתיח ונבשל על אש נמוכה כשעה ורבע עד לריכוך האורז שבקומה העליונה. מומלץ להמתין לילה לפני שאוכלים עד שכל הטעמים נספגים.
ובתיאבון😋