מרכיבים
כנפיים – קילו
קמח – כוס
קורנפלור – חצי כוס
פפריקה מתוקה – כף (אפשר גם חריפה)
אבקת שום – כפית
צ’ילי גרוס – רבע כפית
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
מים – לפי הצורך
בירה – בהירה בטעם האהוב עליכם – 300 מ”ל
שמן קנולה – לטיגון עמוק
הוראות הכנה
מנקים את הכנפיים וחותכים אותן לחצי על העצם.
מכניסים את כל הכנפיים לסיר קטן וממלאים מים עד לכיסוי ועוד קצת.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עוד 3 דק’.
מכבים את האש, מסננים מהמים ומחכים 20 דק’ שהכנפיים יתקררו.
בינתיים מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הקורנפלור והתבלינים.
מוסיפים את הבירה לאט לאט (מומלץ לא מגובה רב כדי שלא תעשה הרבה קצף) תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה סמיכה מאוד.
מחממים שמן קנולה לרתיחה בסיר קטן או צ’יפסר.
לוקחים כל כנף – טובלים בבלילה ומוודאים שהיא מצופה מכל הכיוונים – ומכניסים לשמן הרותח בזהירות.
מטגנים את הכנפיים 6 דקות בשמן הרותח ומוציאים לנייר סופג.