רוב מתכוני המוסקה נעשים בתבנית ובה שכבות של חצילים ותערובת בשר.
הפעם אני מציע לכם שני שדרוגים. הראשון – מוסקה אישית לכל סועד. “כיס” של חציל ממולא בבשר מענג, שוחה ברוטב אדמדם. יותר חגיגי ומרשים. השני – להשתמש בנתח בשר קצת שונה לתערובת. מכסה צלעות הוא נתח איכותי, עם טעם בשרי עמוק, ושומני בדיוק במידה הנכונה.
רכיבים ל6 מנות גדולות ויפות:
1 חציל ארוך ועבה יחסית
חצי קילו בקר טחון (בקשו מאיתנו – מכסה צלעות)
1 בצל גדול קצוץ גס
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
מעט נענע קצוצה
3 שיני שום כתושות
מעט פלפל שחור
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית זרעי כוסברה כתושים (לא חייב)
1/4 כפית כורכום
לטבילה:
2 ביצים
1/2 כוס קמח
לרוטב:
3 שיני שום שלמות
קופסא של רסק עגבניות
1 קופסא פולפה או עגבניות מרוסקות
4-6 כפות שמן קנולה
2 כפיות פפריקה אדומה מתוקה
1 כוס ציר בקר (כוס מים גם תעשה את העבודה)
1 כפית מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- פורסים את החציל עם הקליפה לעיגולים בעובי 2.5 ס”מ.
- פותחים כל עיגול עם סכין, אבל לא לפתוח לגמרי. שיישאר מחובר בבסיס (זה יוצר “כיס” למילוי הבשר)
- ממליחים את פרוסות החציל ומניחים בצד ל-5 דקות על מנת להוציא את מרירות החציל.
- שוטפים היטב כל פרוסה ושמים במסננת לייבוש של 10 דקות.
- בינתיים מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. הבשר ייתן אווריריות ועסיסיות לתערובת.
הכנת התערובת והחצילים:
- שמים את כל החומרים, לשים טוב טוב, טועמים ומתקנים תיבול.
- ממלאים כל כיס בתערובת הבשר הבצל והתבלינים.
- שמים במחבת גדולה שמן בעומק חצי ס”מ.
- טובלים כל מנה בביצה, אחר כך בקמח.
- מטגנים כל מנה 3-4 דקות מכל צד.
בזמן שהחצילים בטיגון- נכין את הרוטב.
- שמים בסיר רחב שמן, שיני שום שלמות.
- נחמם את השמן עם השום 2 דקות.
- נוסיף את רסק העגבניות והפפריקה ונערבב טוב טוב.
- נוסיף את הפולפה והתבלינים ונערבב.
- נוסיף את ציר הבקר ונערבב היטב.
- בישול של 5 דקות, לטעום ולתקן תיבול.
- נוסיף לסיר את החצילים עם הבשר ונכסה אותם ברוטב.
- הרוטב צריך להיות נוזלי יחסית. אפשר להוסיף עוד ציר או מים אם הרוטב מסמיך יותר מידי.
- נבשל 20-30 דקות על אש נמוכה .
להגיש עם חלה לניגוב הרוטב,
בתאבון.