כבד הוא מרכיב מלא בטעם, ועל אף שאנחנו רגילים לפגוש אותו בעיקר בעל האש או בכבד קצוץ, הוא גם נהדר כמנה יפה לארוחה מזינה ולאירוח. נכין הפעם מתכון עם רוטב מלא טעם ועוקצנות שנותנים טעם אחר ושונה לכבד המוכר.
מרכיבים:
500 גר כבד עוף שצלינו מראש
מלח
פלפל שחור
שמן זית
לרוטב:
חצי כוס סויה
חצי כוס בלסמי
כוס סוכר
4 שיני שום כתושות
תפוחי אדמה:
קילו תפוחי אדמה אדומים קטנים
שמן
מלח
פלפל שחור
פלפל צ’ילי גרוס
חופן פטרוזיליה קצוצה
הכנה:
מתחילים מתפוחי האדמה.
שוטפים היטב. חותכים לפלחים.
שמים בקערה עם שמן קנולה, מלח, צ’ילי גרוס ופלפל שחור. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים היטב.
שמים בתבנית גדולה, מכסים בנייר כסף.
10 דקות בתנור על 200 מעלות. מורידים את נייר הכסף ואופים עוד 20-30 דקות עד שתפוחי האדמה משחימים יפה. אפשר להגביר טמפרטורה לטובת ההשחמה.
מוציאים מהתנור.
תוך כדי האפייה מכינים את הרוטב:
שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב.
טועמים מידי פעם
אם מלוח מידי מוסיפים סוכר
אם מתוק מידי מוסיפים סויה
הרוטב אמור להיות סמיך מאוד.
בגמר הבישול מסננים לתוך קערה.
לאחר מכן את הכבד הצלוי נטגן במחבת עם רבע כוס שמן זית. 2-3 דקות מכל צד.
שמים מעט מלח ופלפל.
מוציאים לצלחת.
הגשה:
קוצצים פטרוזיליה, שמים על תפוחי האדמה את הפטרוזיליה ומערבבים כך שכל תפוחי האדמה יהיו מצופים.
שמים בצלחת מרכזית את תפוחי האדמה. לצידם מניחים את הכבדים. מוזגים על הכבדים כמות נכבדת מהרוטב.
בתאבון.