טומהוק הוא כינוי שניתן לאנטריקוט כשהוא מוגש על העצם ובד”כ מדובר על עצם ארוכה יותר מהנתח עצמו. השם מגיע מארצות הברית ונקרא כך בשל דמיון לצורת הפטיש האינדיאני “ה”טומהוק”.
טומהוק הוא סטייק גדול באופן יחסי ומתאים לעיתים ליותר מאדם אחד. משקלו של סטייק יכול לנוע בין 500גר ל1.2 ק”ג ואף יותר.
חשוב מאד שהטומהוק יהיה מיושן. משמע שהמתין במקרר יישון ייעודי לכך במשך 21 יום ואף יותר. בדרך זו נבטיח ראשית שהבשר לא יהיה צמיגי אלא רך ונימוח ושנית נקבל את מירב הטעמים מחיבור הבשר ועצם שכן העצם נותנת גם היא מטעמיה לבשר המחובר אליה בזמן היישון. הדרך הטובה ביותר להינות מטומהוק היא צלייה איטית על גבי אש לא גבוהה או לא ישירה ( במנגל גז ניתן להדליק צד אחד ולהניח את הסטייק בצד השני). אפשרות נוספת, הרלוונטית במיוחד בסטייקים עבים, להניח ל20 דקות בתנור שחומם מראש ואז להעביר לצלייה קצרה על גבי מנגל.
אצלנו בנתחים תמצאו טומהוקים מיושנים ברמה גבוהה ובזמני יישון שונים שיבטיחו את הנאתכם מכל ביס וביס.