המתכון האופטימלי שלנו לחמין מושלם ומהביל שממלא את הבית בניחוחות כך שקשה להמתין איתו עד לארוחה לפני שהוא נטרף.
רכיבים ל6-8 מנות:
- שמן
- 3 בצלים גדולים חצויים ופרוסים לפרוסות
- 1-1.2קג בשר מספר 8 (שריר), אוסובוקו (שריר+עצם מח) , אסאדו. בשר המתאים לבישול ארוך תמיד יהיה בשר שומני במידה, עם או בלי עצם, שיצא נימוח ועסיסי אחרי לילה שלם בסיר.
- תערובת קטניות ודגנים לפי העדפה אישית- שעועית לבנה וחומה, גרגירי חומוס, גריסי פנינה, חיטה, ועוד כיד הדמיון. חלק מהקטניות מומלץ להשרות לילה לפני במים.
- קישקע איכותי הוא חובה לשדרוג של כל חמין. תכינו בבית או תמצאו אצלנו, קישקע ביתי בטעם מצוין.
- ביצים קשות, אחת לכל סועד, לפחות.
- תפוחי אדמה, עדיף קטנים, כיף לחטוף אותם ככה…
- ראש שום מחולק ל-2.
- מלח פלפל ופפריקה לפי הטעם.
-2כפות סוכר חום לטעם ולצבע.
-כף דבש או סילאן - טיפ קטן: אנחנו אוהבים להכניס שקית קוקי עם אורז, כפית וחצי שמן, בצל קטן קצוץ, קוביות עגבניה, שן שום, תבלינים וכוס מים לתבשיל. יוצא רך ובעל טעם מדהים.
התהליך:
-מטגנים בשמן את קוביות הבשר לסגירה.
-מוציאים את קוביות הבשר ומטגנים בשמן שנותר בסיר את רצועות הבצל להזהבה. - מכניסים לסיר את תערובת הקטניות, מוסיפים את הסוכר החום והדבש/סילאן ומטגנים כ-2 דקות את כל המרכיבים.
- מוסיפים את הבשר,השום תפוחי האדמה, ושקית הקוקי עם האורז. מכסים במים, מביאים לרתיחה, ומבשלים חצי שעה.
-מוסיפים את הביצים הקשות ואת הקישקע. (את הקישקע אנחנו ממליצים לשים בשקית קוקי מחוררת. כך הוא גם מקבל מטעמי החמין וגם נשאר שלם וקל לשלוף אותו מהסיר).
מעל הכל מניחים נייר אפייה ומומלץ להוסיף מעליו ג’חנון.
-סוגרים את הסיר ושמים על הפלטה מכניסת השבת ועד לארוחת צהריים.
בתיאבון.