גולאש, קדירת בשר חמה ומנחמת שמתאימה במיוחד לימים גשומים.
המרכיבים העיקריים בגולאש הם בשר ופפריקה מתוקה הפעם נחזק את התבשיל בגמבות קלויות חמצמצות שתשדרגנה את התבשיל החורפי.
רכיבים:
1 קילו בשר לתוך לקוביות גדולות. אני השתמשתי באונטריב. אפשר גם בשר מס’ 5 או אם מעדיפים בשר רזה יותר גם 6 יכול להתאים.
4 כפות שמן קנולה
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות גדולות
קופסה של פלפל אדום קלוי ומוחמץ (ניתן למצוא בסופר)
3 כפות סילאן
4 שיני שום קצוצות
2 כפיות קימל שלם (אם אין לכם – שימו כפית אחת של כמון טחון)
2 כפיות פפריקה אדומה מתוקה (חייב, אי אפשר גולאש בלי פפריקה בכלל 😁)
חצי כפית צ’ילי גרוס (לא חייב למי שלא אוהב חריף)
2 עלי דפנה
פלפל שחור, מלח
4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות גדולות
1 פלפל ירוק לתוך לקוביות גדולות
1 גמבה חתוכה לקוביות גדולות
הוראות הכנה:
מטגנים את הבצל בסיר עמוק. כשהוא משחים מעט מוסיפים שום קצוץ וקימל שלם. מטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הבשר ומעט מלח ומבשלים 5 דקות, מידי פעם מערבבים.
שוטפים במים את הפלפל האדום הקלוי ומסננים. מכניסים למעבד מזון וטוחנים למשחה חלקה. מוסיפים לסיר.
מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים.
מוסיפים מים או ציר בקר/עוף כמעט עד לכיסוי הבשר.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי. מידי פעם מערבבים.
לאחר שעה וחצי מוסיפים את הסילאן וטועמים את התבשיל. אם מלוח או חמוץ מידי- מוסיפים עוד סילאן, אם מתוק מידי מוסיפים עוד מלח.
מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, הפלפל הירוק והגמבה. מערבבים היטב.
מבשלים עוד 40 דק’ עד שעה.
טועמים ומתקנים תיבול.
הבשר אמור להיות רך מאוד, תפוחי האדמה רכים אך לא מתפרקים.
בתאבון