רכיבים:
1 קילו בשר ראש חתוך לקוביות
2 כוסות חומוס (מושרה ומבושל, או קפוא)
חצי כוס שמן קנולה
10 שיני שום קלופות ושלמות
5 פלפלים חריפים-חריפים קטנים ומיובשים (אפשר להפחית או להוסיף, תלוי כמה חריף אתם אוהבים)
3 כפיות פפריקה (גדושות)
1 כפית כמון
חצי כפית כורכום
כפית מלח
חצי צרור כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
מכניסים את הבשר לסיר עמוק ומכסים במים.
מביאים להרתחה, מכסים ומבשלים שעה ורבע, על אש נמוכה, סיר מעט פתוח.
מידי פעם מקפים את הקצף שעל המים.
לאחר הבישול מוציאים את הבשר למסננת, אך לא לשפוך את מי הבישול. מסננים את מי הבישול במסננת דקה פעמיים ושומרים להמשך.
בסיר רחב ושטוח שמים שמן, בשר ראש, פלפלים חריפים מיובשים ושיני שום. מתחילים בטיגון קל של 4 דקות תוך ערבוב מידי פעם.
מכניסים לסיר את כל התבלינים ומערבבים טוב.
מוסיפים את מי הבישול של הבשר, מערבבים היטב ומביאים להרתחה.
מוסיפים את גרגרי החומוס.
מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים כשעה עד שעה וחצי.
מידי פעם מערבבים על מנת שהבשר לא יידבק לתחתית ויישרף.
אפשר לטעום לאחר כשעה, להרגיש אם הבשר כבר רך מספיק ואם נדרש תיקון תיבול.
כמו כן- אם המים מגיעים לפחות משליש גובה הבשר – יש להוסיף מים.
2 דקות לסוף הבישול מכניסים לסיר את הכוסברה הקצוצה, מערבבים ומכסים.
ממליץ לאכול יחד עם חלה וצלחת עם פרוסות מלפפון לייד.
החלה לרוטב.
המלפפון כדי להרגיע את החריף בין הביסים.
בתאבון