נכין היום מנה קלאסית שנקראת ביף וולינגטון שזו מנת פילה משובח עטופה בבצק בדכ במעטפת מחית פטריות. השף מאיר בראל שלח לנו את הגרסה שלו למנה ובה הפילה במעטפת עלי תרד במקום הפטריות הקלאסי.
הפילה שנמצא במרכז המנה הוא אחד הנתחים המובחרים ביותר בבקר בעל מרקם עדין, נטול שומן וטעם מעלףףף.
מצרכים:
1 נתח פילה משובח כ 1קג.
4 כפות חרדל דיז’ון
2 כפות דבש או סילאן
2 חופנים של עלי מנגולד או תרד
1 יח בצק פילאס או עלים
אופן ההכנה:
נתחיל בבשר, את הבשר יש להכין כשהוא יבש ככל הניתן לכן נספיג את הנוזלים הניגרים ממנו בנייר סופג וניתן לו לשבת על גבי נייר סופג זמן מה. נסגור את הנתח במחבת עם מלח ופלפל מכל הכיוונים עד לקבלת גוון. נצנן את הנתח מעט ואז נמרח אותו בתערובת של דבש וחרדל דיז’ון איכותי (רק תבקשו😉) מכל הכיוונים ונניח בצד. נטגן 4 שיני שום כתוש במחבת בה סגרנו את הנתח ונוסיף את עלי התרד לאידוי של 5 דקות. לאחר האידוי נשים את התרד במסננת להגרת נוזלים כ 15 דקות.
נרדד בצק עלים או פילאס, נקמח את המקום עליו נשים את הבשר נשים את הבשר ישירות על הבצק ומעליו נשים את התרד המטוגן.
שוב נקמח מעט מעל הכל ונסגור את הבצק היטב.
נהפוך את הנתח שהירק יהיה כלפי מטה והחלק המתוח של הבצק כלפי מעלה. ניתן לעצב עם תוספות בצק שונות.
נמרח בביצה ונאפה באופן הבא-
תנור חם, 220 מעלות למשך 10 דקות בדיוק. לא להתפתות לשים יותר כי הפילה יתייבש.
לאחר מכן להוריד את החום ל180 מעלות ל 20 דקות נוספות.
להוציא מהתנור ולתת למאפה להתייצב לפחות חצי שעה לפני ההגשה. בתיאבון.