קבלו מתכון קליל שאפשר לעשות עם הילדים – בורקס פרגיות!!!
מצרכים:
חצי קילו פרגית טחונה
1 בצל גדול קצוץ
3 שינים שום קצוצות
כוס וחצי עשבי תיבול (מה שרוצים- פטרוזיליה, כוסברה, נענע)
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית כמון
1 חבילה בצק עלים
מעט שמן קנולה לטיגון
לציפוי הבורקס- ביצה טרופה עם מעט מים
מעט קמח להתעסקות עם הבצק (בערך חצי כוס)
אופן ההכנה:
מפשירים את בצק העלים
מטגנים את הבצל עד שמזהיב
מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה
מוסיפים את הפרגית הטחונה והתבלינים
מתחילים לערבב תוך כדי בישול, עד שבשר הפרגית מבושל והוא התפרק לפירורים קטנים (בערך 10 דקות)
מטרת הבישול היא בין השאר “לייבש” את התערבות כדי שלא תגיר נוזלים מהבורקס
מכבים את האש ונותנים לזה להתקרר לפחות חצי שעה.
בזמן שהתערובת מתקררת נתחיל להתעסק בבצק.
נקמח קלות נייר אפיה
נפרוס עליו את בצק העלים
נקמח את הבצק גם מלמעלה
נרדד ממש בעדינות
לאחר הרידוד נחתוך את הבצק לריבועים בגודל של 10 על 10 ס”מ (בערך, לא חייב לדייק)
מחבילת בצק עלים יוצאים בערך 8-10 בורקסים
לאחר מכן נכניס את הבצק ל-5 דקות במקפיא או 10 במקרר. זה יקל עלינו לעבוד איתו (הרבה יותר קל לעבוד עם בצק עלים כשהוא קר)
בזמן הזה אפשר לעשות כל מיני צורות וקישוטים מבצק העלים שנשאר. נניח אותם על הבורקס לקישוט
הכל כמעט מוכן…
לתערובת הפרגיות נכניס את תערובת עשבי התיבול ונערבב
ניקח חתיכת בצק עלים, נרדד אותה עוד מעט. נדבק למערוך? לא נורא. שימו עוד קצת קמח על העלה.
לאחר הרידוד נשים על כל עלה כף וחצי מתערובת הפרגיות
נקפל בצורת מעטפה- פינה אחת פנימה, פינה נגדית פנימה, וכן את שתי הפינות הנותרות.
נוצרה לנו מעטפה יפה
נהדק מעט את החורים בבצק כדי שלא יגיר נוזלים משם.
נהפוך את המעטפה ונניח אותה בתבנית עם הקיפול למטה. נהדק מעט
נמרח ביצה טרופה על כל בורקס, נשים קישוט (רק אם רוצים), ונמרח גם אותו בביצה
נכניס לתנור ל20-30 דקות, 180 מעלות, עד שמשחים יפה יפה
בתאבון ילדים!!