אצבעות אנטריקוט ממוקמות בחלקו העליון של האסאדו ממש מתחת לאנטריקוט והן נהדרות לבישול או לצליה ארוכה. את המתכון אפשר לעשות גם עם אנטריקוט חתוך לרצועות מה שייקצר משמעותית את זמן הבישול (אבל ייקר את המנה…). זו מנה קלה להכנה עם טעמים אסייתים קלים והיא בסיס להמון שינויים שאפשר לעשות במרכיבים גם בירקות וגם בתיבול לבחירתכם.
1 ק”ג אצבעות אנטריקוט
2 כפות שמן
1 בצל גדול חתוך לקוביות
4 שיני שום קצוצות
1 כפית ג’ינג’ר כתוש
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
0.5 שקית פרחי ברוקולי
חצי קופסת פטריות חתוכה לקוביות
1 כף קורנפלור מומסת ב1 כוס מים
2 כפות רוטב סויה
1 כוס ציר בקר (איך מכינים? אפשר למצוא במתכונים שלנו מהעבר ואפשר להחליף בכף אבקת מרק)
מלח ופלפל לפי הטעם
גבעול בצל ירוק לקישוט, אפשר להשקיע גם באספרגוס חלוט
אופן ההכנה
בסוטז’ נחמם את השמן ונטגן את אצבעות האנטריקוט להשחמה כ 5 דקות.
נוסיף את הבצל ל5 דקות נוספות או עד שיהיה שקוף.
נוסיף את השום ואת הג’ינג’ר ונטגן מספר דקות.
נוסיף את הפלפלים, המים עם הקורנפלור, סויה, ציר בקר ומלח פלפל לפי העין.
נוסיף מים/ ציר לכיסוי וניתן להתבשל במשך כשעה על אש נמוכה.
לאחר כשעה נוסיף את הברוקולי והפטריות ונמשיך לבשל עוד כ 40 דקות עד שהבשר רך-רך ונימוח.
במשך הבישול יש לשים לב שלא נגמרים הנוזלים ואם כן להוסיף עוד ציר או מים. לעיבוי הרוטב אפשר להוסיף קורנפלור מומס במים. לקראת סיום הבישול לתקן טעמים במלח פלפל.
הולך נהדר על אורז לבן או נודלס.