מרכיבים:
• 4 יחידות אוסובוקו. פרוסות בעובי 4 – 5 ס”מ
• 1 גבעול סלרי קצוץ לקוביות
• 2 גזרים קצוץ לקוביות גסות
• 3 עגבניות קצוצות לקוביות גסות. אפשר לשים 1 קופסה של פולפה במקום
• קצת קמח לקימוח הנתחים לפני הבישול
• רבע כוס שמן זית
• 2 בצל חתוך לקוביות גסות
• 1 כוס יין לבן
• 1 כוס מים. נשתמש בהם לפי הצורך
• 1 כף טימין. יבש או טרי
• מלח לפי הטעם בערך 2 כפיות
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם. בערך 1 כפית
לגרמולטה(תוספת מרעננת ששמים על המנה לפני הגשתה לשולחן):
• חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
• 3 שיני שום קצוצות הכי דק שאפשר
• 1 כף קליפת לימון. מגוררת
אופן ההכנה:
• מטגנים בסיר רחב ועמוק את הבית, הסירי ונגזר. עד לריכוך קל. שלא יהיה מושי.
• מעבירים לצלחת בצד
• מקמחים את נתחי האוסובוקו טוב טוב מכל הצדדים ומנערים
• מכניסים לאותה מחבת ומטגנים 2 דקות מכל צד.
• מוציאים לצלחת בצד
• שמים בסיר כוס יין לבן ומערבבים טוב טוב תוך כדי גירוד מה שנשאר מטיגון הבשר.
• מוסיפים את הירקות שטוגנו
• מוסיפים את העגבניות, מלח, פלפל וטימין
לערבב טוב טוב
להכניס את חתיכות הבשר שטוגנו ולוודא שהרוטב מכסה כמעט את כל הפרוסה
להביא לרתיחה
לבשל 2.5 שעות על אש נמוכה ממש
לטעום מידי פעם את הרוטב. אם הוא חסר טעם- להוסיף מלח ופלפל
לפני הגשה:
קוצצים את הפטרוזיליה, כותשים את השום ומגררים את קליפת הלימון. מערבבים ומניחים על המנה בכלי ההגשה
בתאבון